Voor Vlaams Belang moet politiezone Blankenberge-Zuienkerke strijd opvoeren tegen drugs

“Burgemeester Patrick De Klerck heeft als voorzitter van het politiecollege en van de politieraad een verpletterende verantwoordelijkheid”

Zie bijlage voor vraag & antwoord dat ik naar aanleiding van de gemeenteraad van 18 juni ’13 van het stadsbestuur van Blankenberge ontving over het anti-drugbeleid in de politiezone Blankenberge-Zuienkerke.
Aanleiding was de alcohol- en drugscontrole in het verkeer tijdens de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei 2013, waarbij 12% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed reed van strafbare alcoholopname.
Opvallend was dat geen enkele speekseltest op druggebruik werd afgenomen en dat door de keuze van de locatie (vlakbij de uitgangsbuurt) het hoge cijfer niet verwonderlijk was.

Uit het antwoord van het stadsbestuur blijkt alvast dat er geen extra maatregelen gepland zijn om de nog steeds heersende plaag van druggebruik en drughandel in het nachtleven van Blankenberge doortastend aan te pakken.
Voor het Vlaams Belang dient de politiezone Blankenberge-Zuienkerke prioritair de strijd op te voeren tegen drugs. Zoniet dreigen alle inspanningen, die enkele jaren geleden door de lokale politie met succes werden geleverd tegen het gebruik en de handel van drugs in Blankenberge, teniet gedaan te worden.

Het Vlaams Belang zal dan ook tijdens de gemeenteraad van september ’13 burgemeester Patrick De Klerck, als voorzitter van het politiecollege en van de politieraad, wijzen op zijn verpletterende verantwoordelijkheid terzake.

Bestuurslid

Bijlage 1Bijlage 2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...