Visionaire Bart Debie blijkt gewoon doortrapte leugenaar

Leugen 1
In 2007 hebben ze me ingelijfd als informant. […] De directe aanleiding was een stunt die Filip Dewinter wilde opvoeren. Ten tijde van de rellen in Brussel, waar met een kalasjnikov-geweer op de politie was geschoten, riep Dewinter me bij zich. Bart, kun jij via je contacten een aantal kalasjnikovs kopen? […] Toen heb ik contact gezocht met de Staatsveiligheid. Deels om mezelf wat in te dekken, deels omdat ik dat soort praktijken binnen de partij kotsbeu was.”
Bron: Het Nieuwsblad van 11 februari 2013

Op 4 september 2009 vuurt een man in Kuregem met een kalasjnikov-machinegeweer op de politie.”
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20090918_034

Hoe kon visionaire Bart Debie al in 2007 weten dat hij in 2009 voor Dewinter een kalasjnikov moest kopen…?

Leugen 2
Ik was al langer ongelukkig om een aantal wanpraktijken binnen onze partij. Ik heb heel wat vertrouwelijke nota’s gemaakt voor de partijtop, onder meer over de contacten van mandatarissen met de nazi-groepen alsBloed Bodem Eer en Trouw (BBET). Maar met die rapporten gebeurde niets. De partijtop liet begaan. Sterker nog, een persoonlijk medewerker van toenmalig voorzitter Bruno Valkeniers organiseerde concerten voor neo-nazi’s.”
Bron: Het Nieuwsblad van 12 februari 2013

AFF op 26 januari 2011: “Het stond op ons to do-lijstje, maar anderen maakten zich er sneller druk om: Humo publiceerde gisteren het verhaal over een medewerker bij de persdienst van het VB, die op 2 april 2011 een omstreden concert wil inrichten in Mol.”
Bron: http://aff.skynetblogs.be/archive/2011/01/26/vb-medewerker-organiseert-concert-voor-hooligans-en-erger.html

Hoe kon visionaire Bart Debie al in 2007 weten dat een persoonlijk medewerker van toenmalig voorzitter Bruno Valkeniers, die trouwens pas op 2 maart 2008 tot voorzitter van het Vlaams Belang werd verkozen, op 2 april 2011 een concert zou organiseren…? Bij het bekend raken van dit concert op 25 januari 2011 in Humo was trouwens Bart Debie al lang geen medewerker meer bij het Vlaams Belang, want hij werd op 24 november 2010 uit de partij gezet.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...