Tanguy Veys verlaat Gent

Tanguy Veys verlaat Gent

Tanguy Veys verhuist binnenkort zo goed als zeker naar Blankenberge. Dat betekent een serieuze aderlating voor het Vlaams Belang in Gent. Veys is hier al jaren één van de sterkhouders van die partij.

“Mijn ex-vrouw is met de kinderen naar Brugge verhuisd”, zegt Veys. “Ik zie mijn zoontjes nu om de 14 dagen een weekend, en dat is veel te weinig. Ik wil hen zien opgroeien, hen mee opvoeden en nauw bij hun leven betrokken zijn. Dat kan alleen als ik hen meer zie. Ik heb dus co-ouderschap gevraagd aan de rechtbank, en dat kan natuurlijk alleen als ik in de buurt van hun school ga wonen. Hen elke dag naar Brugge voeren en ophalen, is niet haalbaar. Als de rechter het co-ouderschap toestaat, verhuis ik naar Blankenberge.” Veys kiest Blankenberge omdat het Vlaams Belang daar nog groeipotentieel heeft. Er wonen heel wat Antwerpenaren die om redenen van ‘leefbaarheid’ hun stad hebben verlaten. “Ik hoop inderdaad op te komen in West-Vlaanderen bij de volgende verkiezingen.” Hij diende zijn ontslag in als lid van de Koepel Gent. Veys startte hier in 1989 zijn politieke carrière. Hij zetelt vandaag in de Kamer, zou de derde plaats gekregen hebben op de provincieraadslijst en had ambitie om in de Gentse gemeenteraad te komen. (VDS)

© 2012 De Persgroep Publishing
Artikelinformatie
Datum publicatie: 31 maart 2012
Bron: Het Laatste Nieuws
Editie: Gent-Wetteren-Lochristi
Pagina: 37
Aantal woorden: 218
Auteur: Sabine Van Damme
Tags:

Tanguy Veys vertrekt waarschijnlijk uit Gent

Tanguy Veys, een van de laatste sterkhouders van het Gentse Vlaams Belang, verhuist binnenkort waarschijnlijk naar West-Vlaanderen en verlaat de Gentse politiek.

‘Mijn ex-vrouw is met mijn zoontjes naar Brugge verhuisd. Voor co-ouderschap moet ik in de buurt gaan wonen’, zegt Veys. ‘Zekerheid heb ik pas in april. Maar de kans is groot. Mijn kinderen komen eerst, daarna de politiek.’

Veys, Vlaams volksvertegenwoordiger en eind jaren negentig gemeenteraadslid in Gent, zetelde de laatste tien jaar in de Oost-Vlaamse provincieraad. Hij had ambitie om opnieuw in de gemeenteraad te komen. Mogelijk komt hij op de Vlaams Belang-lijst in Blankenberge.(bst)

© 2012 Corelio
Artikelinformatie
Datum publicatie: 02 april 2012
Bron: Het Nieuwsblad
Editie: Aan Gent gebonden
Pagina: 19
Aantal woorden: 114
Auteur: Bert Staes
Tags:

Gentse Vlaams Belanger verhuist wellicht naar Blankenberge
zondag 08 april 2012 om 15u52
Krant Van West-Vlaanderen

Blankenberge – Tanguy Veys verhuist binnenkort zo goed als zeker naar Blankenberge. Dat betekent een serieuze aderlating voor het Vlaams Belang in Gent. Veys is er al jaren één van de sterkhouders van die partij. Veys zal om pivé-redenen verhuizen naar Blankenberge en hoopt om in Blankenberge op te komen bij de komende verkiezingen. Hij diende zijn ontslag in als lid van de Koepel Gent. Veys startte zijn politieke carrière in 1989 in Gent. Hij zetelt vandaag in de Kamer, zou de derde plaats gekregen hebben op de provincieraadslijst en had ambitie om in de Gentse gemeenteraad te komen.

Bron : Het Laatste Nieuws

Tanguy Veys (Vlaams Belang) verhuist

De kans is zeer groot dat Tanguy Veys, die nu zetelt voor het Vlaams Belang in de Kamer, binnenkort verhuist naar Blankenberge. Zijn verhuis past in het kader van het co-ouderschap met zijn ex-vrouw die met haar kinderen naar Brugge is komen wonen. Hij had eerder ambitie om in de Gentse gemeenteraad te zetelen. Als Veys naar Blankenberge komt wonen is het niet uitgesloten dat hij op de lijst staat van het Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.(nmi)

© 2012 Corelio
Artikelinformatie
Datum publicatie: 10 april 2012
Bron: Het Nieuwsblad
Editie: Brugge-Oostkust
Pagina: 20
Aantal woorden: 92
Auteur: Norbert Minne
Tags:

Tanguy Veys…
Blankenberge-Online

10/04/2012 – Naar alle waarschijnlijkheid verhuist de Oost-Vlaamse politicus Tanguy Veys binnenkort zo goed als zeker naar Blankenberge. Tanguy Veys is al jaren één van de sterkhouders van de partij Vlaams Belang in Gent. “Mijn ex-vrouw is met de kinderen naar Brugge verhuisd. Ik zie mijn zoontjes nu om de 14 dagen een weekend, en dat is veel te weinig. Ik wil hen zien opgroeien, hen mee opvoeden en nauw bij hun leven betrokken zijn. Dat kan alleen als ik hen meer zie. Ik heb dus co-ouderschap gevraagd aan de rechtbank, en dat kan natuurlijk alleen als ik in de buurt van hun school ga wonen. Hen elke dag naar Brugge voeren en ophalen, is niet haalbaar. Als de rechter het co-ouderschap toestaat, verhuis ik naar Blankenberge,” …zegt Tanguy Veys. De 40-jarige politicus Tanguy Veys zal zo goed als zeker een plaatsje krijgen op de Vlaams Belanglijst in onze stad voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op 12 mei neemt hij alvast deel aan het verkiezingsdebat die de Jeugdraad van Blankenberge organiseert.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...