Politieparking Blankenberge blijkt sluikstort met buurtoverlast

De politie van Blankenberge huurt in de KMO-zone in Uitkerke (Blankenberge) een parkeerterrein om er in beslag genomen en weggetakelde personenwagens en teruggevonden fietsen op te slaan. Het afgesloten parkeerterrein is echter totaal verkommerd en verloederd. Voorbije jaren is het perceel immers verworden tot een heus sluikstort, raakte het overwoekerd door onkruid en zorgt het bouwafval (waarbij sommige bouwstorthopen duidelijk van recente signatuur zijn) en restafval voor de nodige overlast in de buurt met zelfs muizen en ratten tot gevolg.

Gemeenteraadslid Tanguy Veys: “De politiezone Blankenberge-Zuienkerke heeft terzake een voorbeeldfunctie te vervullen en ze moet dan ook haar verantwoordelijkheid opnemen door het sluikstort op te ruimen en het terrein als een goede huisvader te onderhouden. Bovendien moet burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD), als voorzitter van het politiecollege en van de politieraad maar ook als buurtbewoner, er op toe zien dat de politiezone Blankenberge-Zuienkerke op spoedige wijze haar verplichtingen nakomt.”

Daarom heeft de partij naar aanleiding van de gemeenteraad van dinsdag 9 september '14 een voorstel ingediend (zie bijlage) om de burgemeester tot dringende maatregelen aan te manen.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...