Ook dit jaar attentie Vlaams Belang voor wie op 11 juli met Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Blankenberge-Uitkerke de Vlaamse-Leeuwvlag uithangt

Gratis flesje Vlaamse-Leeuwbier en Vlaamse-Leeuwpin voor elke bevlagger
Gemeenteraadslid Tanguy Veys: “Ik roep op om ook tijdens bezoek koningin Mathilde te tonen dat Blankenberge nog steeds aan de “Vlaamse kust” ligt”

Op zaterdag 11 juli 2015 wordt het “Feest van de Vlaamse Gemeenschap” gevierd wordt.  Daarbij wordt de Guldensporenslag van 1302 herdacht, waarbij het jonge Vlaanderen een keiharde vuist maakte tegen vreemde overheersing en de wapens opnam voor Vlaamse zelfstandigheid.  
Traditioneel hangen op deze feestdag veel Vlamingen hun Vlaamse-Leeuwvlag uit. Even traditioneel is dat het Vlaams Belang in vele Vlaamse steden en gemeenten die dag op pad is om die bevlaggers te belonen met een attentie.  Ook dit jaar zullen dus op zaterdag 11 juli '15 hier in Blankenberge en Uitkerke de militanten en kaderleden van het Vlaams Belang persoonlijk langsgaan bij zoveel mogelijk mensen aan wiens huis/vlaggenmast/gevel een fiere Vlaamse Leeuw wappert, en hen een flesje Vlaamse-Leeuwbier (donker) en nu ook een Vlaamse-Leeuwpin (zie bijlage) als dank overhandigen.
– Wie die dag niet thuis is, zal trouwens een brief in de bus vinden die kan ingewisseld worden voor zo'n flesje Vlaamse-Leeuwbier.
– Zelfs wie nu nog geen Vlaamse-Leeuwvlag zou hebben, kan er nog snel één bestellen via tanguy.veys@skynet.be of 0477/36.52.34.

Gemeenteraadslid Tanguy Veys: “In het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap roep ik echter de Blankenbergenaar op om niet enkel op zaterdag 11 juli ’15 de Vlaamse-Leeuwvlag uit te hangen, maar hem minstens tot zondag 12 juli ’15 uit te hangen. Die dag verwacht onze Vlaamse badstad immers koninklijk bezoek, want niemand minder dan Koningin Mathilde gravin d'Udekem d'Acoz zal om 10u00 ’s morgens haar opwachting maken tijdens de Zeezegening op het strand van Blankenberge. Het zou goed zijn mocht die dag Blankenberge tonen aan deze Belgische vertegenwoordiger van een ondemocratisch en Vlaams-vijandig bastion dat ze zich aan de Vlaamse kust bevindt.”

In de aanloop van 11 juli waren deze vrijdagochtend 10 juli '15 al de militanten en kaderleden van het Vlaams Belang vroeg uit de veren om op de markt van Blankenberge een pamflet (zie bijlage) uit te delen waarin die eis voor Vlaams onafhankelijkheid aan de hand van een aantal voorbeelden wordt concreet gemaakt. Voor het Vlaams Belang Blankenberge-Uitkerke blijft het immers belangrijk, zeker nu blijkt dat in Blankenberge met een “Vlaamse” partij als de N-VA aan de vetpotten van de macht er van dat Vlaams helemaal niets te merken valt, om uit te komen voor onze Vlaams eigenheid en verder druk uit te oefenen.  De Vlaamse Leeuwvlag mag dus zeker ook op andere dagen in Blankenberge-Uitkerke wapperen !

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...