Minder treinen, nog meer problemen

Treinen afschaffen om de stiptheid te verhogen. Een dergelijk idee kan alleen maar uit de koker van de NMBS-bonzen komen. Deze week lanceerde Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de spoorwegen, de piste om dertig piekuurtreinen van en naar Brussel af te schaffen. Onnodig te zeggen dat die plannen tot een storm van protest leiden.

De afgelopen jaren werden de treinreizigers al gejend met stakingen en steeds verder oplopende treinvertragingen. Volgens officiële cijfers had in 2010 liefst 14 procent van de treinen een vertraging van meer dan zes minuten, met alle gevolgen vandien voor aansluitingen en dergelijke. Dat men nu in alle ernst overweegt om tientallen piekuurtreinen af te schaffen, is de spreekwoordelijke druppel. Reizigersvereniging TreinTramBus meent bovendien dat de noord-zuidverbinding – die volgens Infrabel moet worden ontlast – verre van de belangrijkste oorzaak van de vertragingen is: “Het aantal P-treinen dat door die flessenhals moet is nog altijd hetzelfde als in 2004. En toen konden al die treinen wel stipt rijden.” De oorzaken van de huidige malaise zijn dan ook structureel: verouderd materieel en slecht bestuur.

Opmerkelijk is dat de SP.a uithaalt naar de NMBS omdat de reizigers worden gepest, maar de partij vergeet dat zij met Jannie Haeck (de voormalige kabinetschef van Johan Vande Lanotte) een partijman aan het hoofd van de NMBS heeft staan. Voor het Vlaams Belang wordt het hoog tijd dat de spoorwegmaatschappij, die jaarlijks vele miljoenen van de belastingbetaler ontvangt, eindelijk oog heeft voor de belangen van de reizigers.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...