Geen Ska3 voor onze kinderen !

Op woensdag 21 juli ’10 vond in het kader van de Gentse Feesten op het podium van Polé Polé (Korenlei/Graslei) een optreden plaats van de Nederlandse groep Ska3. Deze controversiële K3-coverband uit Leeuwarden (Friesland) met als frontman Koos Busters brengt liedjes met als titel “Kutjesdag”, “Oma’s aan de dope” en “Trippie Cake”, waardoor hun ware aard al meteen duidelijk wordt. Er werden tijdens de voorstelling in Gent ook vunzige bindteksten gebracht en het gebruik van drugs (spacecake) werd herhaaldelijk gepromoot. Dit alles vond in de vooravond plaats, op een moment dat vele kinderen met hun ouders de Gentse Feesten bezochten en met dergelijke troep werden geconfronteerd.

Omwille van de schokkerende teksten werd nu al en terecht het optreden van Ska3 op Polé Polé Beach te Zeebrugge in augustus ’10 van de affiche gehaald. In september ’10 is evenwel een volgend optreden van Ska3 gepland in Vlaanderen, deze keer in de Antwerpse gemeente Retie. Daarom een oproep om Ska3 geen forum te geven op evenementen waar kinderen op toegelaten zijn.

 Maak uw ongenoegen kenbaar bij het gemeentebestuur van Retie via gemeentebestuur@retie.be

[03/08/10] Oproep voor Ska3-KNT is geen oproep tot censuur

In diverse media wordt geopperd dat de oproep om op optredens van Ska3 geen kinderen toe te laten een oproep tot censuur of boycot is. Nochtans staat is bovenstaande geen oproep tot censuur of boycot. Er wordt enkel gevraagd dat bij het gemeentebestuur van Retie zou aangedrongen worden dat geen kinderen op het geplande optreden zouden toegelaten worden. Zo blijven volwassenen, die toch een behoefte hebben aan een portie wansmaak, niet op hun honger…

Tanguy Veys

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...