“En wat krijgt u van de Sint? De rekening”: Actie Vlaams Belang Blankenberge tegen asociale belastingverhogingen op 5/12

Kaderleden en militanten van het Vlaams Belang Blankenberge-Uitkerke zullen aanstaande vrijdag 5 december '14 actie voeren op de wekelijkse markt in Blankenberge.  De actie kadert in een nationale Sinterklaascampagne van het Vlaams Belang die de gecamoufleerde belastingverhogingen van de Vlaamse en federale regering aan de kaak stelt. Onder de noemer ‘En wat krijgt u van de Sint? De rekening’ wijst het Vlaams Belang op de belastingfactuur die de regeringspartijen door de strot van de Vlaming duwen.

Gemeenteraadslid Tanguy Veys: “In plaats van de beloofde zoetigheden die ons voor de verkiezingen werden beloofd, stelt de Vlaming vandaag vast dat er een gepeperde rekening in zijn schoentje ligt.” Veys wijst onder meer op het asociale karakter van de belastingverhogingen: “Onder het mom van besparingen worden de tarieven van basisbehoeften zoals gas, elektriciteit en water fors opgeschroefd en verdubbelt men de zorgpremie. Bovendien wordt door de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd gemorreld aan rechten waar onze werknemers een jarenlange strijd voor hebben gevoerd.” Het Vlaams Belang betwist bovendien dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de rekeningen te doen kloppen. Tanguy Veys: “Terwijl de Vlaming steeds dieper in de buidel moet tasten, laat men twee heilige huisjes onaangeroerd: de kostprijs van de immigratie – 7 miljard per jaar – en de transfers naar Wallonië die elke Vlaming jaarlijks 2.700 euro kosten. Indien men deze taboes laat sneuvelen, is nochtans een sterk sociaaleconomisch herstelbeleid mogelijk dat onze welvaart garandeert én ons sociaal model overeind houdt,” besluit Veys.

De actie in Blankenberge vindt plaats op vrijdag 5 december '14 van 10u15-12u00. Afspraak om 10u00 in Pand 18, Grote Markt 18 te Blankenberge.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...