Een Gemeentelijke Volksraadpleging in Blankenberge?

Omdat ik zowel van de pers als van bewoners en handelaars van de De Smet de Naeyerlaan reeds een aantal vragen kreeg via telefoon en e-mail, zet ik nog eens een aantal zaken op een rijtje:

1. Wat als Open VLD en sp.a tegen het voorstel stemmen om een Gemeentelijke Volksraadpleging te organiseren?
Dan zal een nieuwe petitie worden opgestart, waarbij met een speciaal formulier van de stad Blankenberge dat reeds werd aangevraagd (zie bijlage) de bevolking zelf een Gemeentelijke Volksraadpleging kunnen afdwingen.  Het volstaat dan dat minstens 3.000 inwoners van Blankenberge van 16 jaar of ouder dit verzoek ondertekenen en dan is de stad Blankenberge VERPLICHT om deze Gemeentelijke Volksraadpleging te organiseren.

2. Wanneer is de uitslag van de Gemeentelijke Volksraadpleging geldig?
Daarvoor moeten minstens 3.000 inwoners van 16 jaar en ouder aan de volksraadpleging hebben deelgenomen. Bedoeling is dat minstens 51% van de deelnemers aan de volksraadpleging JA antwoorden.

3. Het resultaat van een Gemeentelijke Volksraadpleging is toch niet bindend?
Klopt, vandaar dat ook een voorstel werd ingediend (zie bijlage) waarin gevraagd wordt aan het College van burgemeester en schepenen om de uitslag te respecteren.  En hoe meer mensen aan de volksraadpleging deelnemen en hoe meer deelnemers JA antwoorden, hoe groter de druk op het stadsbestuur om toch rekening te houden met de wil van de Blankenbergenaar.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...